I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Elklart

ByggePosted by claes Thu, December 15, 2016 00:14:34
Det har varit intensivt arbete i hobbyrummet den sista tiden. Det mesta och drygaste syns knappast, elarbetet. Nu är körström, växlar och signaler inkopplade. Strömförsörjningen till belysningen är uppdelad i fyra grupper och dragen ut till fördelningspunkter under anläggningen. Här kopplas ljuspunkterna in efter hand.
Som barn på -50 talet var jag oerhört begeistrad i kabeldragningen i radioapparater, det var så vackert. Det är väl kanske därför mina kabelstammar tenderar att likna detta fast i lite modernare tappning. 550 meter tråd har det blivit.
Nu kan kan snart locket till körpanelen skruvas fast, en sista testrunda ska dock genomföras. Det blev också en liten "revidering" av den fasta strömmen ner till magasinet. Då loken kräver individuellt med ström fungerade det inte tillfredsställande så nu får lokföraren köra hela vägen ner och upp. Det tar inte någon längre tid och det känns bättre att ha koll hela vägen. Som synes har även skivorna i framkanten börjat komma på plats.
En bit kajkant är gjord och det ser bra ut, det återstår dock en hel del till. Jag återkommer med mer detaljerade bilder hur det hela är uppbyggt.