I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Koppleri !!!!

ByggePosted by claes Sat, December 03, 2016 17:33:13
Rubriken kan ju tydas på mer än ett sätt. i det här fallet rör det sig enbart om den elektriska delen.
Kabelstammarna växer undan för undan. Alla växlar är inkopplade så när som de två i hamnen (kablarna är dragna) Körströmmen är också på väg att bli inkopplad då nästan samtlig räls är lagd. Återigen är det hamnen som återstår och det beror på att en bro måste konstrueras.
Den av sex broar bestående delen rakt över bangård och hamnmynning är klar.
Detta innebär att det nu går att köra hela varvet, förvisso är det ju en rundbana men det är nästan omöjligt att se utan att följa tåget hela tiden.
En annan vinkel. Jag räknade ut att det ligger 115 meter räls inklusive 65 växlar. Efter att ha kört en del känns ställverket ganska logiskt men för att underlätta kommer jag att märka upp sektionerna så att det blir enklare att följa var man är någonstans. Det gick ju inte att ha banan i en längd på ställverket (det hade behövts nästan 3 meter) så några "färgklickar" som visar vilka ändar som hör ihop blir det.
Jag har ju sagt tidigare att jag skulle undvika att vara under tågbordet men den här banan kräver en hel del arbete där. Jag har letat efter något som underlättar vistelsen därunder och av en händelse hittade jag denna "solstol" på Biltemas båtavdelning, ryggstödet är ställbart (man ska nog inte ställa in lägre lutning än så här - risken finns att man kanske somnar) Det är numera bekvämt att jobba då ryggen är avlastad men problemet med att glömma att ta med alla saker ner kvarstår, fast det är ju ett helt annat kapitel.