I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Sommar Stängt Upphör

ByggePosted by claes Thu, September 01, 2016 05:49:18
Det har varit mycket lugnt, eller rättare - heldött - i hobbyrummet denna sommar. Två anledningar utmärker sig. Hela trädgården har fått en "total make over" vilket tagit mycket tid och kraft i anspråk samt att rummet ligger i söderläge så det blir väldigt varmt här inne. Men nu stundar hobby säsongen.
Jag startade upp för några veckor sedan annars hade det ju inte blivit något nytt att skriva om. Spåren upp mot den långa brodelen är klara. Alla växelmotorer är försänkta och provade.
Skivan som bär hela hamnområdet är på plats, visserligen återstår anpassning så att frigång erhålls för spåren inunder. Att sedan beslutet om att elektrifiera huvudslingan runt banan tagits för att möjliggöra drift med ellok gör inte detta lättare då ca 15 mm måste läggas till för frigången. OK på vissa kritiska ställen sätter jag "fångare" som trycker ner strömavtagaren vid passage.
I bakkanten av banan kommer ett av "uppspåren" fram till hamn/gruv bangården som även har en liten hållplats.
Det var ganska mycket pyssel att få dit Rocos längsta kurvväxlar, men oj vad snyggt det blir. Det är bara växlarna och spåren dem emellan som är Roco, i övrigt är det Fleischmann räls med övergångsskarvjärn mot Rocorälsen.
Belysningen över banan har nu förutom arbetsbelysningen (lysrör) fått min tidigare Intellilight (Uhlenbrock) som "driftsbelysning" Med växling mellan dag/natt, mulet/solsken och en del åskväder med "torrt" regn kommer anläggningen, när den fått lite mer landskap, att göra sig större rättvisa. Bygge av brodelarna har påbörjats (Kibri) och jag förstår varför man angett svårighetsgrad tre (Profi) det är pilligt och tidskrävande. För att kunna göra hela sträckan mellan fabriksområdet och växlarna vid hållplatsen klar krävs att alla broarna finns. För att ytterligare öka svårighetsgraden ska tre av dem "knäckas" så att de bildar en svag kurva.