I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Mot Högre Höjder

ByggePosted by claes Sun, April 03, 2016 10:58:04
Nu har mitt hobbyrum blivit mer "organiserat" med en arbetsplats. Från början tänkte jag mig en massa hyllor för att förvara alla grejorna i men sedan slog det mig att det är sådan förvaring som man har förråd till. Inga saker som inte har med mina tågbanor att göra ska finnas i detta "heliga tempelrum"
"Micke" från IKEA blev en praktisk arbetsplats med bra tillgänglighet för det man använder vid byggandet, både på banan och byggnader.
Förvaringsplatsen för saker som ska sitta på banan är högst temporär, jag lägger därför på ett kol för att få dit dessa så är det förvaringsproblemet löst.
Stativet till min andra anläggning gjordes av överblivna IVAR delar. Sedan kommer det att hänga skynken för som ger ett renare utseende.
Översiktsbild om hur det framskrider. Det är körbart ända upp till i höjd med närmsta trafon.
Lokstationen håller på att justeras lite för att allt ska få plats. Signalerna är på plats men ej inkopplade. Eftersom dessa ej ska ha någon tågpåverkan kopplas alla in då all rälsläggning är klar, de får då egna kabelstammar.
De två spåren till vänster är utdragsspår för växelloken, de till höger kommer fram ur "underjorden" (egentligen går de under hamnbassängen) en bit bortom växeln.
Denna sträcka är den enda som bildar en vändslinga och som bekant för tvårälsrallaren blir det då kortslutning. Den enklaste lösningen för mig är att stanna loket och polvända körströmmen för att sen köra vidare. Logiken ligger i att loket kör i den riktning man vrider körvredet åt på de synliga sträckorna (med ett undantag) IR grinden som syns på bilden talar om när det är dags att stoppa loket. Jag har provkört förloppet och det fungerar utmärkt men när "locket" läggs över detta dolda spår är det lite svårare att veta var man ska stanna loket. Då är lösningen denna indikering.
Bakre hörnan med de jättestora Roco kurvväxlarna som ligger i "stationskurvan". Här uppe där blir det lite mer pyssel för att få ihop det.