I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Spårläggning

ByggePosted by claes Wed, March 30, 2016 14:43:40
Nu har jag äntligen passerat punkten där jag avbröt byggandet. Med andra ord nu "plöjer vi obruten mark"
Rälsläggningen var förberedd och nu lägger jag räls permanent samtidigt som strömförsörjningen till spår och växlar kopplas in vart efter, givetvis provas allt undan för undan.
Trådarna löper mellan krampor (märlor för er som inte är Skåningar) Jag försöker hålla mig till vissa "stråk" för att undvika att man fastnar i dem.
Infartsväxlarna till tågmagasinet är inkopplade. Körströmmen i tågmagasinet går på en egen reostat som är ställd på "lagom fart" så när tåget kör in på "nerspåret" tar tågmagasinet över driften.
En växelmatris sköter om så att det bara behövs ett knapptryck för att komma in på rätt spår. Växelmatrisen består i korthet av ett antal dioder som hindrar strömmen från att gå till fel växel. Detta innebär även att växlarna i magasinet drivs med likström.
Här är stoppsträckorna och utfartsväxlarna, dessa kör man upp. För att göra det väldigt enkelt har jag bara en trycknapp som jag håller nere några sekunder (man räknar till tre på skånska) då har loket hunnit ut på uppspåret. Där tar den fasta spänningen över. Väl uppe finns två vägval, detta återkommer vi till längre fram. Innan man lämnar magasinet finns en signal med stoppfunktion (den enda på banan) Om jag inte är redo att ta över tåget stannar det, är jag klar att ta över slår jag över till grönt och "möter" med något av köraggregaten.
Svarta knappar styr växlarna och de vita vid sidan om startar tågen i magasinet. En röd lysdiod mellan dem talar om att loket kört in på stoppsträckan, med andra ord spåret är upptaget. Vad som står på vilket spår får jag själv hålla reda på. Det finns ju lite olika varianter, man kan t.ex trycka på någon knapp och se vad man får upp (random varianten) Mitt vanligaste sätt är ett tågkort som sätts i ett fack för respektive spår.
Eventuellt kommer jag att prova med en kamera men det kan vara lite osäkert om man har mer än ett lok av samma typ.