I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Återstart

ByggePosted by claes Sun, February 28, 2016 19:43:41
Äntligen har vi landat i vårt "nya" hus. Eftersom jag kommer med ett inlägg på denna bloggen är det väl givet att hobbyrummet är klart. Jodå och banan är uppsatt.
Så här ser det ut numera, inga bilder blev tagna då ramen tillverkades men det kommer att synas framöver då det är en enkel och traditionell metod. Anläggningen står på sex hjulförsedda ben, detta för att lätt kunna dra ut den så att man kan jobba bekvämt från alla håll.
Här syns vinkeln med hamnen (det som egentligen ligger under "vattnet") Spåren till vänster är upp/ner spår till magasinet, högra spåret går ner till magasinet.
Det är nio spår här nere, alla rymmer tåglängder på 2,5 meter så här finns marginal. Växlarna i förgrunden är utfartsväxlar som körs upp, de bortre är ingångsväxlar som styrs elektriskt.
Ställverket kunde ju med fördel göras klart i väntan på flytten. Fördelen är att man nu har en definierad anslutningspunkt för alla kablar. Jag kommer att montera räls, växlar och signaler samt koppla in och testa dessa undan för undan. Det håltagna bandjärnet som sitter sidan om spåret tjänar som "skyddsräcke" för att inte en urspårning ska leda till materiell förstörelse.
Helt analogt, två Fleischmann köraggregat sörjer för driften av lok, växlar och signaler.
En 70 VA trafo förser belysningen med ström ( den syns inte på bild då den ligger inne i ställverket) Panelen går att skjuta in under anläggningen så att åtkomsten på banan blir bättre.
Den här delen känns kanske igen, den har varit med i tre anläggningar tidigare. Jag vill inte skrota den eftersom jag tycker så bra om den. Den får "stå till sig" i avvaktan på vad jag ska göra, idéer finns det ett antal.