I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Snart Sommar Uppehåll

LandskapPosted by claes Sun, March 25, 2018 00:51:03

Även om vi nu går över till sommartid ger inte utetemperaturen någon anledning att ens få vårkänslor. Men tiden går (alla andra tar bilen) Eftersom mitt hobbyrum ligger i söderläge blir tegelväggen väldigt varm och därmed även rummet och det känns inte särskilt inspirerande att jobba på banan. För övrigt uppstår en massa andra saker som behöver fixas så därför ställs aktiviteterna här inne på sparlåga.

Auhagens tegelmur är så snygg att jag inte kunde låta bli att sätta den vid fabriken.
Fotografen var uppe med helikoptern över hamnen ---
--- och bangården. där det var "tågmöte" ---
--- en sidobyggnad över tunnelingången är under konstruktion.
Hyreshusen är nu en fast enhet med trottoaren som "bottenplatta" All belysning är monterad och det blev många trådar så om jag vill kan jag nästan tända varje rum för sig själv.
Baksidan utåt, varför? Jo det är en miljö som är väldigt rolig att detaljera, utsläppet av biopubliken, varuintaget till köttaffären, i mitten bilverkstaden som bjuder till rikligt med "allt möjligt"
Tankanläggningen är klar att tas i bruk, första oljepråmen har lagt till. Men det är gott om målningsarbete kvar på båtarna innan det är dags att fylla på "vattnet"