I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Jättestort

LandskapPosted by claes Tue, January 17, 2017 13:25:49
Industribyggnader är stora! Det som från början verkade för stort ser rätt ut nu när det är på plats. Jämför man med lok och vagnar är det proportionerligt. När man ser artiklar om Amerikanska anläggningar med industrier är deras byggnader så här stora.
OK! hamnbassängen kund varit större men ofta var det trånga "hål" i kanalen och det ser inte konstigt ut. Nu återstår att se om oljetankarna ser för små ut.
Troligen får jag öka dimensionerna på silon. Huset är 600 x 200 och 350 högt.
Det blir en kompletterande beställning från Auhagen, det saknas bl.a. lite tak.
En massa "jox" på taken och runtomkring så liknar detta ganska mycket det på teckningen.
Problem blev det då jag gjorde bakre byggnaden lite bredare. Hörnet sticker utanför kanten så det lutar åt att kapa byggnaden här, vi får se.
Skorstenen är en mäktig pjäs, mest tidsödande vid byggandet var att sätta dit alla stegen, över hundra små "jäklar"