I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Hamnarbetare

LandskapPosted by claes Tue, January 03, 2017 16:05:01
Ja det kan man kanske kalla sig när man bygger en hamn. Det har "poppat" upp en del idéer om hamnområdet så därför fick jag lust att hålla på med detta nu. Just att ha lust att göra något är något som jag tycker att vår hobby går ut på.
I förbifarten är de synliga kanterna spacklade, slipade och målade. den sista strykningen med grön färg kommer senare och blir något dovare grön.
Det är riktigt, sista bron hänger i luften och det blev en bågbro till. De båda "fejkbroarna" ska kläs med presenningar eftersom varvet inte vill ha kringflygande blästersand när broarna ska renoveras.
Här syns spåret som kommer ut i mitten av andra bågbron. En av idéerna var att göra en torrdocka på varvet. Den är delvis täckt av ett tak och lite annat som döljer spåret men det finns en hel del att detaljera här när man gör ett stort underhåll på en personfärja.
Fallers kajkant gör sig fint här, det gick åt 6 förpackningar. Kajen är täckt med 0,5 mm plasticard som ska målas betonggrå. Fogarna är för att efterlikna de som finns i verkligheten, de kallas dilatationsfog och är till för att betongen ska kunna röra sig utan att spricka. Färgen på vattnet är blandad till samma kulör som Fallers "sjöfolie" och över denna ska det hällas enkomponents plast som vatten (Faller/Woodland) Detta kommer inte att ske på ett tag då det ska hända mer i vattnet vilket jag återkommer till.
Nu är överledningen klar och testad där det var kritiskt med frigången. Som synes hänger början av hamnspåret i luften men nu är det dags att konstruera en bro runt detta.
Auhagen har ett husbyggande i lösvikt, Bau Kasten System, vilket jag tänker använda till i stort sett alla industribyggnader. Jag började kolla lite med kartongbygge men det blir inte som jag tänkt mig och nu har jag även ändrat mig angående belysningen i byggnaderna. Mer om detta framöver.