I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Landskapning

LandskapPosted by claes Sat, December 24, 2016 11:05:19
Här kommer en bildkavalkad över vad som skett sedan sist. En ny kategori har kommit till, Landskap, eftersom "grovjobbet" är avklarat. Om man tänker landskap som ute på "vischan" har jag inget landskap. Som jag ser det är det markområdet mellan rälsen som fylls ut när man skapar land.
Den "underjordiska hållplatsen" har fått belysning och börjat detaljeras. Plattan till "ovanvåningen" kommer inte till att läggas på för gott för än jag tycker det ser bra ut här nere.
Lamporna är inkopplade och nya kopplas in efter behov vartefter. Notera belysningen i den "glasade" övergången, 11 små glödlampor ger ett fint gammaldags sken. Med några dioder ska jag justera styrkan så att det inte lyser för mycket. Jag är inte motståndare till LED belysning men atmosfären från -60 talet hade inte den vitheten i ljuset så därför använder jag vanliga glödlampor.
Lite spårvagnsaktigt över ledningsarrangemanget men jag behöver något lågt som går under plattan då stolpar blir för högt. Utseendet spelar ingen roll då det inte syns utifrån, det huvudsakliga är att det fungerar. Och det gör det.
Här är den andra av tre sådana passager och även lite ofärdig rälsläggning, bron.
Arkaden är på gång samt även plattformen vid personspåret. Notera ballastningen av spåret i framkanten och att det även tillkommit lite grönt d.v.s landskap(ning)
Infarten till hållplatsen, det är folk på väg över till den yttre plattformen. Hoppas bara att det kommer ett tåg snart. Var lugna det kommer, tågmagasinet är laddat för körning senare i dag när sonsonen kommer på besök.
Byn i hörnan är under planering, vi får väl se vad det blir av detta.
Kibris hamnkran är byggd och det visar sig att vi får fylla ut i hamnen så att den får plats. Nu är ju inte detta med att fylla ut i hamnen några konstigheter när man betänker närheten till Helsingborg, där kan dom fylla ut.