I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Oskyldigt Blå

ByggePosted by claes Sat, December 17, 2016 18:42:06
Som synes har "degen" (korsords konstruktörens synonym för bakgrund) kommit på plats och oskyldigt blå kommer från en låt (Ted Gärdestad) Nu kommer den att bli lite mindre oskyldig framöver då motiven ska klistras dit, man kan skymta en del av dem i hörnan längst fram på banan.
I stort sett är alla framkantsskivor monterade. Lite längre fram i arbetet kommer dessa att målas gröna, som ställverket. Troligen bryter jag kulören så den blir lite mörkare.
Jag har inte "rundat" hörnet på bakgrunden då det ska gå att ta ner biten framför fönstren, putsning bör ju göras då och då. Persiennerna är bytta mot mörkläggnings rullgardiner (vita) som samtidigt reflekterar bort en del av solens allt för värmande effekt.
Här är sista biten av framkanten som saknas. Det blir lite pyssel här då man ska kunna "titta in" i både den nedre uppfartsrampen och den ovanför liggande "underjordiska" hållplatsen.
Här är då avsnittet "lågt i tak" Två broar där den bakre dessutom har en tunnelmynning i ena fästet och så överledning på detta. Banan är från början inte konstruerad för överledning just med tanke på den fria höjden, men skam den som ger sig. Jag har justerat rälsbäddarna så att den undre ledningen precis går in och sedan blir det lite speciallösningar under "tak" för att hålla denna ledning. Ska försöka tänka på att ta några bilder innan "locket" läggs på. Sedan är det en fördel att göra så mycket som möjligt med marken under broarna innan dessa fästs för gott.