I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Uppehåll

LandskapPosted by claes Wed, March 20, 2019 12:19:52
Då plattformen för bloggen är föråldrad och kommer att föras över till en ny framöver gör jag inga inlägg för än detta är klart. I nuläget vet jag inte när denna överföring sker.

Det som framför allt inte fungerat är länkningen av bilderna men det har även varit andra problem bl.a att ladda upp bilder.

Jag håller även på att skriva en bok som har arbets titeln Bygga Modelljärnväg, den kommer förhoppningsvis att bli klar till hösten.

Efter att ha listat det antal banor jag byggt dök 2 st till upp dessa byggde jag åt 2 killar när jag praktiserade på ett fritidshem. Och eftersom jag älskar att projektera och bygga modelljärnväg så bygger jag en åt en bekant, det blir alltså min nr: 39
Den är med i boken under kapitlet Bygga Stort då den mäter 6,7 x 4,5 m

Det tog drygt två veckor att komma så här långt:

Huvuddelen av rälsläggningen är klar och körfärdig.
Längst bak i mitten av bilden blir det ett industriområde med spåranslutningar. De två mittersta spåren på stationen är 4,8 m långa och bara avsedda för genomgående trafik. Jag lovar er att det ser mäktigt ut när en X2 drar igenom i 180. Perrongerna är
2,4 m långa.
Nu återstår mer grundlig provkörning och inkoppling av signalsystemet. Vi har vänt på det hela så att tågen styr signalerna i stället för tvärt om. Magasinen som är helt öppna rymmer tåglängder på 2,6 m. Det går att komma in med rullstol nästan överallt.