I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Förlängd Tågväg

LandskapPosted by claes Fri, July 14, 2017 19:33:04
Jag har kopplat av med en arbetsdag i hobbyrummet, abstinensen blev för stor. Tanken var att bygga på gaveln några cm för att industribyggnaden skulle få plats.
Efter lite funderingar så tog jag till lite mer, närmare bestämt 30 cm. Ja varför inte det finns ju gott om plats numera.
Fördelarna är flera, den underjordiska hållplatsen blir lite rejälare och husraden längre. Industriområdet kan disponeras bättre.
Det blir även lättare att få frigång för överledningen.
Nu blir intrycket att spåren fortsätter rakt fram klarare då man inte längre ser kurvan.
Samma sak med det bakre spåret, detta viker av bort från åskådaren så att man inte kopplar ihop det med hållplatsen. Eftersom den ej synliga delen blir lite längre kan man "hålla" ett längre tåg här för att det inte ska dyka upp direkt efter att det försvunnit.