I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Bau Kasten

LandskapPosted by claes Tue, January 10, 2017 15:32:00
"Baukasten" betyder byggsats på tyska och det är också namnet (Bau Kasten) som Auhagen använder på sitt system av delar för att kunna bygga industribyggnader efter eget huvud. Det är inget lätt bygge att komponera ihop, billigt blir det ej heller och stort blir det. Det är nog därför att det är svårsålt så jag tömde lagret och resultatet kommer ni att se här. Jag har gjort en kompletterande beställning så att jag kan slutföra detta.
Det blir stort men industrier är ju stora, tyvärr kan man inte göra själva hamnbassängen proportionerlig (så stort hus har vi inte) men jag tycker ändå att det ser bra ut. Nu är ju vitsen med dessa byggnader att dölja spåret i kurvan mot baksidan av anläggningen. Silon byggs av 75 mm avloppsrör 350 mm höga, till höger om dessa kommer en byggnad som döljer "utfarten" på baksidan. Detta får jag visa i nästa inlägg vilket inte lär dröja så länge.
Jämför man loket och byggnaden så är det en liten industribyggnad. Mellan bron och första byggnaden ska det bli en varvsbyggnad över torrdockan. den kommer alldeles intill bron. Större delen kommer att vara öppen så att man kan se hur varvsarbetarna sliter med att få färjan klar i tid. Gapet mellan de båda gula byggnaderna blir en specialare som jag hoppas ska fungera, tåget ska köra genom trädkronorna på en klunga träd. Det är ett trick jag använt förr men då var det mellan en byggnad och bakgrunden då behövdes inga stammar utan bara toppen av kronorna.