I Ruhrområdet

I Ruhrområdet

Sista banan?

Det här blir min 34:e bana som jag bygger. Om det sen blir den sista återstår väl att se. När jag nu inträder i en pensionärstillvaro har jag funderat på vad jag verkligen vill bygga och denna bana har alltid varit en "drömbana" Så varför då inte förverkliga drömmen? Det var väl ingen som trodde att detta blev min sista bana, och dom hade rätt. Jag har byggt en till som står på museet i Ängelholm. I mitt "kontor" står nu bana Nr. 36 syftet med denna kommer att redovisas längre framöver.

Inspiration

FörutsättningarPosted by claes Sat, June 13, 2015 08:11:31
Tyska tågtidningar innehåller då och då anläggnings idéer med "förföriska" teckningar. Det finns ett antal kända konstruktörer av dessa bl.a. min favorit Rolf Knipper tyvärr avliden sedan en tid. Barkhof förekommer flitigt samt Ivo Cordes som gjort den här.
Som synes på ett scanat exemplar av originalet här under så är det "vältummat" efter mycket drömmande och funderande.
I föregående avsnitt visade jag en omarbetad version av ovanstående där jag ändrat fram för allt på hamnen. Den snyggt kurvade inbuktningen var väldigt svår att få till.
Anledningen till att det ser ut så är åtkomsten. Långsidan är 4,2 m och kortsidan är
3,2 m originalet skulle byggas in fast och då behövdes löstagbara delar och mindre djup i vinkeln. Min lösning då jag har större plats till förfogande är en anläggning på hjul så att jag når från alla håll. Genom att göra inbuktningen rak får "oljekajen" större längd.
Efter bron hänger presenningar som skydd vid blästringsarbete på bron, detta är ett kamouflage för att spåret försvinner in under taket på varvsbyggnaden och vidare under trädkronorna. Slussporten ersätter jag med kaj och hamnmagasin också detta för att dölja spåret som går genom silobyggnaden och kommer ut baktill över bron där. Den
uppfällbara bron över till varvet är tekniskt set svårbyggd, motiveringen till varför den finns där är en möjlig utökning av anläggningen. Nu blir detta inte aktuellt i mitt fall, en torrdocka däremot vore ett trevligt inslag och så en "ren" oljekaj.
Här blir det mindre förändringar, spåret som går in i vägtunneln försvinner då det inte tillför något nämnvärt. Hörnan med hållplatsen får lite mer hus och ev. en mindre stationsbyggnad.
Här blir det i stort sett bara byggnaderna som kan avvika från bilden då det inte går att göra exakt efter förlagan. Spåret som kommer fram bakom fabriken kommer att rätas ut något så att ställverket kommer längre bak, fördelen blir att jag inte behöver korta två av lokstallets platser. Att kurvan blir lite snävare gör inget då denna inte syns och allt mitt rullande material ska klara radie 1. Det är bara i undantagsfall jag använder den minsta radien, alla synliga radier är över 600 mm.